De 14:00 a 15:00
Notícies en Xarxa
De 15:00 a 15:30
Ona d'Escacs (R)
Van der Sloot ha estat clau en els últims minuts | RFEN Van der Sloot ha estat clau en els últims minuts | RFEN
04.05.2024 14:46

L'Astralpool supera la 'final anticipada' del Mataró i es jugarà la Copa contra el Sant Andreu (9-13)

A un sol pas de la dinovena Copa de la Reina. L'Astralpool Natació Sabadell s'ha classificat per a una nova final de la competició —les ha jugat totes des del 2007— després d'eliminar el Centre Natació Mataró en una semifinal disputada a la Finetwork Aquàtics de Can Llong amb aroma de partit pel títol. Tots dos eren favorits per citar-se a la final de la Champions de fa dues setmanes i aquest duel, amb el permís del de lliga del cap de setmana passat a la Joan Serra, ha estat una bona mostra d'allò que podria haver estat i no va acabar sent. Un 'Clàssic' que, novament, no ha decebut.

El partit ha començat amb un ritme d'anotació molt elevat, amb les de Dani Ballart manant constantment en el marcador. Un gol sobre la botzina de Maartje Keuning situava el 3-3 al límit del primer quart. Bea Ortiz, la més encertada amb quatre dianes, donava el primer avantatge a l'Astralpool (3-4), però era el preludi d'una primera escletxa mataronina que obrien Cris Nogué i Rita Keszthelyi-Nagy (6-4). Abans del descans, Paula Leitón retallava diferències des de la boia després d'un tros de jugada de Sabrina van der Sloot.

Parcial de 3-8 a la segona part

A la represa, ha canviat el dominador del duel i el Natació Sabadell s'ha fet fort en defensa. Laura Ester ha començat a col·leccionar aturades providencials i dos gols seguits de Judith Forca, un d'ells regalat per Sofia Giustini, han fet pujar el 6-8 a l'electrònic. Malgrat que Simone van de Kraats i Anni Espar han aconseguit empatar faltant quatre minuts, la gestió del final de partit de les de David Palma ha estat una delícia. Ha aparegut la veterania i el savoir-faire de les Bea Ortiz, Maica Garcia o Sabrina van der Sloot per sentenciar la semifinal contra un Mataró que ha acabat atacant a la desesperada amb la portera Mariona Terré.

La final, contra el Sant Andreu

S'ha celebrat amb efusivitat, com no pot ser d'una altra manera, una nova victòria cabdal contra el gran rival dels últims temps, tot i que falta un últim escull per aixecar la Copa. I és l'altre equip que pot fer ombra a l'Astralpool: el Sant Andreu. Les de Javi Aznar han superat amb relativa comoditat al Terrassa (11-6) i s'han classificat per a la seva primera final des del 2019. Prometen batalla com a la semifinal de la Champions, les andreuenques, aquest cop en el duel que es disputarà demà (13:45h) i que es podrà seguir en directe a l'antena de Ràdio Sabadell.

FITXA TÈCNICA
Assolim CN Mataró: Terré, Morell, Van de Kraats (1), Guiral, Sevenich, Keszthelyi-Nagy (3), Cambray, Nogué (2), Avegno (1), Bertran, Espar (2), Claveria i Solà
Astralpool CN Sabadell: Ester, M. Ortiz, Leitón (1), Van der Sloot (3), Keuning (1), Casado, Giustini, Garcia (1), Forca (3), B. Ortiz (4), Jurado, González i Carrasco
Parcials: 3-3 / 3-2 / 0-3 / 3-5
Àrbitres: David Gómez, Marta Cabanas